Obsah

Oddychová zóna Pohorelská MašaProjekt realizovaný v rámci Programu obnovy dediny v roku 2015. Výška dotácie 5.000,00 EUR, celkové náklady projektu 5.276,80 EUR. V rámci projektu bolo vybudované priestranstvo v miestnej časti Pohorelská Maša, ktoré bude slúžiť, tak občanom, ako aj návštevníkom našej obce. Vybudovaný bol prístrešok - drobná architektúra, v rámci ktorého sú osadené informačné tabule so základnými ako i rozšírenými informáciami o našom okolí.

V roku 2015 boli zrealizované nasledovné činnosti: terénne úpravy, realizácie drobnej architektúry – vybudovanie dreveného prístrešku, sedenie, položenie zámkovej dlažby, osadenie informačných tabúľ, zatrávnenie. Realizácia prác začala terénnymi úpravami, stiahnutím ornice na mieste budovania prístrešku. Bola vybudovaná drevená konštrukcia prístrešku. Drevo bolo ošetrené náterom. Prístrešok bol prikrytý strešnou krytinou a boli namontované odkvapové systémy. Plocha prístrešku a prístupového chodníka je vydláždená zámkovou dlažbou. V priestoroch prístrešku boli osadené informačné panely ponúkajúce návštevníkom informácie so základnými ako i rozšírenými informáciami o našom okolí. Informačné panely sú venované hlavne informáciám o Orlovej, Kráľovej Holi a Gindure. Následne bolo okolie upravené zatrávnené.